Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Η ακτινογραφία των ομάδων της Β' Εθνικής 2018-19 Βορράς


Πρώτη θέση και πανάξια άνοδος στην Α2 Εθνική κατηγορία για την ομάδα του Ανατόλια. Η ομάδα του Γκαϊτατζή είχε στην μηχανή της τον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας, Καραποστόλου, που είχε 20,4 πόντους ανά αγώνα και διέθετε την καλύτερη επίθεση στην κατηγορία με 82,8 πόντους ανά αγώνα. Το Κολέγιο πήρε κεφάλι από την αρχή στον βαθμολογικό πίνακα και κράτησε αήττητη την έδρα του. Μπρόζος και Γαλανίδης έκλεισαν την πρώτη τριάδα των σκόρερ για την ομάδα από την Θεσσαλονίκη.
Στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας και άνοδο στην Α2 για την ομάδα της Ελευθερούπολης. Η ομάδα του Παπαδόπουλου πέτυχε 21 νίκες και 9 ήττες, ενώ είχε την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, με 64,4 πόντους ανά αγώνα. Στην μεγαλύτερη διάρκεια της Β' Εθνικής μοιραζόταν την 2η και 3η θέση με το Αγρίνιο, αλλά την τελευταία αγωνιστική γεύτηκε τους καρπούς της φετινής προσπάθειας. Τέσσερις παίκτες με διψήφιο μέσο όρο πόντων τράβηξαν το κουπί του σκοραρίσματος για την ομάδα από την Καβάλα, με τους Σταμπουλή 12.7, Στυλίδη 13.7,  Ιωάννου 10.1 και Γκέλιο με 11.0 πόντους ανά αγώνα να ξεχωρίζουν. 


Στην τρίτη θέση της βαθμολογίας βρέθηκε το Αγρίνιο με 20 νίκες και 10 ήττες. Η ομάδα του Διαμαντάκου, που είχε 5 παίκτες με διψήφιο μέσο όρο πόντων ανά αγώνα, τους Μιχάλογλου, Καπινιάρη, Μήτσου, Γκρέκα και Τασόπουλο, κράταγε μέχρι την τελευταία αγωνιστική την τύχη της ανόδου στα χέρια της, αλλά η εντός έδρας ήττα από το Ανατόλια την τελευταία αγωνιστική έδωσε την άνοδο στην ομάδα της Ελευθερούπολης.



Την τέταρτη θέση της βαθμολογίας κατέλαβε η ομάδα του Φιλίππου, με 18 νίκες και 12 ήττες. Η ομάδα από την Βέροια είχε μια σταθερή πορεία σε όλο το πρωτάθλημα, εκμεταλλευόμενη την έδρα της (13 νίκες και μόλις 2 ήττες), βρέθηκε μετά το 1/4 του πρωταθλήματος στην πρώτη πεντάδα και δεν έπεσε ποτέ από εκεί. Κοθράς με 19,8  πόντους ανά αγώνα, Σουτζόπουλος με 11,5 πόντους ανά αγώνα και Παραπούρας με 11,1  πόντους ανά αγώνα ξεχώρισαν στους σκόρερ, ενώ οι Κοθράς και Παραπούρας πέτυχαν  παραπάνω από τα μισά τρίποντα της ομάδας τους 151 από τα 251 συνολικά.


Την πέμπτη θέση της βαθμολογίας κατέλαβε η ομάδα του ΜΑΣ Ερμής Λαγκαδά με 16 νίκες και 14 ήττες. Για την ομάδα του Λαγκαδά ξεχώρισαν στο σκοράρισμα οι Μάρουσιτς με 15,4 πόντους ανά αγώνα, Τσιρογιάννης με 12, 6 πόντους ανά αγώνα και ο Γκαμούρας με 11,7 πόντους ανά αγώνα.


Στην έκτη θέση της κατάταξης βρέθηκε η ομάδα του Ζαφειρούδη, η ΧΑΝΘ με 16 νίκες και 14 ήττες. Οι Θεσσαλονικείς με στυλοβάτες τους Δεληγιώργη και Πέτροβιτς και με την βοήθεια πολλών νεαρών σε ηλικία παικτών, ξεχώρισαν από νωρίς από τις ομάδες  που θα μάχονταν για τον υποβιβασμό, ενώ φλέρταραν συνεχώς με την πρώτη πεντάδα.


Στην έβδομη θέση της κατάταξης βρέθηκε η Προποντίς με 15 νίκες και 15 ήττες. Η ομάδα από την Χαλκηδόνα δεν είχε καλή αρχή στο πρωτάθλημα, αλλά η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Τέντσο έφερε σερί νικών και γρήγορη απομάκρυνση από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Ο Τέντσος στηρίχθηκε στους Τσακαλέρη με 13,1 πόντους ανά αγώνα, Μυλωνίδη με 12,7 πόντους ανά αγώνα, Δελίδη με 12,6 πόντους ανά αγώνα, Σικαλίδη 11,5 πόντους ανά αγώνα και Δανάκη με 8,4 πόντους ανά αγώνα.


Στη μέση του βαθμολογικού πίνακα με 15 νίκες και 15 ήττες τερμάτισαν οι Μαχητές. Η ομάδα από τα Πεύκα πραγματοποίησε μια μέτρια σεζόν, δεν κινδύνεψε με υποβιβασμό και στηρίχθηκε στο σκοράρισμα στους Μαυρίδη, Μητσάκη, Δήμα και Βογιατζή, ενώ ο Στόλης τραυματίστηκε στα μισά του πρωταθλήματος και έχασε το υπόλοιπο της χρονιάς.
 

Στην ένατη θέση της βαθμολογίας με 14 νίκες και 16 ήττες τερμάτισε ο Έσπερος Λαμίας. Οι Λαμιώτες από την αρχή του πρωταθλήματος έδιναν μάχη να κρατηθούν πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού και τα κατάφεραν να ξεφύγουν λίγες αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της Β' Εθνικής. Η ομάδα του Σοφογιάννη στηρίχθηκε στο σκοράρισμα στους Παπαργυρόπουλο, Κατσαρέ, Τεπετίδη και Ολύμπιο, ενώ διέθετε και την καλύτερη ομάδα στα τρίποντα με 10,5 ανά αγώνα.


Στην δέκατη θέση με 13 νίκες και 17 ήττες για την ομάδα της Γέφυρας, που κατάφερε στην τελευταία αγωνιστική να πετύχει την σωτηρία της στην ισοβαθμία με άλλες ομάδες. Η ομάδα του Παράδα (διαδέχθηκε στην τεχνική ηγεσία τους Κουγιουμτζίδη και Αλμπάνη) βρήκε μεγάλη βοήθεια στο σκοράρισμα από τους Αποστολίδη, Ζιάκα, Σιώμο και Κοτσάνο που πέτυχαν μαζί σχεδόν τα 2/3 των πόντων της ομάδας τους και θα βρίσκονται και του χρόνου στην Β' Εθνική.


Στην ενδέκατη θέση της βαθμολογίας τερμάτισε η ομάδα του ΓΣ Φαρσάλων με 13 νίκες και 17 ήττες. Η ομάδα του Φόρου έδωσε μάχη για την σωτηρία μέχρι την τελευταία αγωνιστική και πέτυχε και αυτή την σωτηρία της στην ισοβαθμία. Οι Θεσσαλοί στηρίχθηκαν στους έμπειρους Γκιουλέκα, Λεπενιώτη, Δέσπο, Τοπουζίδη και Αναγνωστόπουλο που πέτυχαν τα 2/3 των πόντων της ομάδας τους.

 Σωτηρία και για το Στρατώνι που πάλευε και αυτό μέχρι την τελευταία αγωνιστική για το θαύμα. Η ομάδα της Χαλκιδικής κατέλαβε την δωδέκατη θέση της βαθμολογίας, με 13 νίκες και 17 ήττες και σώθηκε και αυτή στην ισοβαθμία. Το κακό ξεκίνημα με προπονητή τον Χατζούλη που είχε 2 νίκες και 11 ήττες στις πρώτες 13 αγωνιστικές, κατάφερε να αλλάξει η έλευση του Μύθου που με 11 νίκες και 8 ήττες σκόρπισε τα χαμόγελα για την παραμονή στην κατηγορία. Οι Δασκαλόπουλος, Μπουρδάνος, Μπέγος , Πολιτόπουλος και Δοξάκης πρωτοστάτησαν στο σκοράρισμα.


Η Νίκη Βόλου κατέλαβε την 13η θέση της βαθμολογίας, με 13 νίκες και 17 ήττες, και ήταν η μεγάλη άτυχη της τετραπλής ισοβαθμίας, αφού στο goal average με τις ομάδες που ισοβάθμησε (Γέφυρα, Στρατώνι,Φάρσαλα) υστερούσε και έχασε την παραμονή της στην κατηγορία. Η ομάδα της Μαγνησίας ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα, έχοντας στις 8 πρώτες αγωνιστικές 6 νίκες και 2 ήττες, αλλά σερί ηττών είχαν σαν αποτέλεσμα την απόλυση του προπονητή Πρέκα, καθώς επίσης και η αποχώρηση την 10η αγωνιστική του βασικού play maker Γεωργίου έφεραν την ομάδα κοντά στην ζώνη του υποβιβασμού. Η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον έμπειρο Γιάσαρη δεν έφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα και το φλερτ με την ζώνη του υποβιβασμού καλά κρατούσε για τους Βολιώτες. Η πρόσληψη  δύο νέων προπονητών, των Στρατίκη και Νάνη  για τις τελευταίες δέκα αγωνιστικές, έφερε συσπείρωση στις τάξεις της ομάδας για τον μεγάλο στόχο της παραμονής. Η επίτευξη 5 νικών στα τελευταία δέκα παιχνίδια, νικών εναντίον σπουδαίων ομάδων όπως το Αγρίνιο και η Ελευθερούπολη που διεκδικούσαν την άνοδο, έστελναν το μήνυμα ότι η ομάδα αξίζει να μείνει στην κατηγορία αλλά η τύχη δεν της χαμογέλασε στο τέλος γνωρίζοντας τον υποβιβασμό! Οι Φρουσκλιάς, Κουτίνας, Τάσσος, Τασιούδης, Τσώλης και Καραγιώργος ξεχώρισαν στο σκοράρισμα.


Στην 14 θέση της βαθμολογία βρέθηκε ο Φαίακας με 11 νίκες και 19 ήττες και πήρε τον δρόμο του υποβιβασμού στην Γ Εθνική. Η ομάδα από την Κέρκυρα μέχρι την 22η αγωνιστική είχε 10 νίκες και 12 ήττες και ήταν μακριά από την ζώνη του υποβιβασμού, αλλά η απόφαση της διοίκησης να συνεχίσει το πρωτάθλημα με την ομάδα Κ21 λόγω οικονομικών προβλημάτων έφερε 7 σερί ήττες και τον υποβιβασμό στην Γ Εθνική. Μέχρι την 22η αγωνιστική το σκοράρισμα ήταν υπόθεση των Περούλη με 14,6 πόντους ανά αγώνα, του Πεταλωτή με 12,2 πόντους ανά αγώνα, του Σιώπη και του Ματενίδη με 8,3 πόντους ανά αγώνα.


15η θέση στην βαθμολογία για την ομάδα των Ικάρων με 10 νίκες και 19 ήττες, καθώς και ένα μηδενισμό αφού δεν ταξίδεψαν στην Κέρκυρα την τελευταία αγωνιστική για το παιχνίδι με τον Φαίακα. Οι Σερραίοι με τον Σίσκο στον πάγκο τους δεν κατάφεραν να συνεχίσουν το καλό σερί νικών που είχαν στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, χάνοντας πολλά παιχνίδια στην έδρα τους, στην παράταση και στο πόντο με αποτέλεσμα σταδιακά να μένουν πίσω σε νίκες και να καταλήξουν να βρίσκονται κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού. Πρώτος σκόρερ στην φετινή προσπάθεια ήταν ο Κακιόυζης με 19,3 πόντους ανά αγώνα και τον ακολούθησαν με 10,4 πόντους και 10,2 ο Καραμπέκης και ο Γεωργιανός.


Τελευταίος στην βαθμολογία πετυχαίνοντας 5 νίκες και 25 ήττες ήταν ο Μακεδονικός. Η ομάδα από την Θεσσαλονίκη που είχε στην αρχή του πρωταθλήματος στον πάγκο της τον Μύθου ξεκίνησε με 8 σερί ήττες και αυτό την έχρισε αυτόματα πρώτο φαβορί για υποβιβασμό. Η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας την 9η αγωνιστική από τον Δάσκαλο Καραμουσαλίδη έφερε τις πρώτες νίκες και χαμόγελα ότι η ομάδα θα ξεκολλήσει από την τελευταία θέση. Αλλά η χαρά δεν κράτησε για πολύ με τον Μακεδονικό να έχει σερί από ανεπιτυχή αποτελέσματα και να φλερτάρει με το φάσμα του υποβιβασμού όλο και πιο πολύ. Μετά την παραίτηση του Καραμουσαλίδη την 23η αγωνιστική, λόγω έλλειψης στόχων-κινήτρων όπως ανέφερε από την ομάδα, στον πάγκο κάθισε μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος ο Γουναρίδης. Στα ομαδικά στατιστικά ο Μακεδονικός είχε την χειρότερη επίθεση και την αμέσως επόμενη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου