Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Ανασκόπηση 13ης Αγωνιστικής Β Εθνική Βορράς


Σπουδαίο διπλό για το Αγρίνιο μέσα στην ΧΑΝΘ με 80-68!! Το Αγρίνιο είχε σε σπουδαία μέρα τους Τασσόπουλο με 22 πόντους και Μιχάλογλου 17 πόντους….προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο με 38-26 κάνοντας ένα επιμέρους σκορ στο δεύτερο δεκάλεπτο 22-9. Με το σφύριγμα της λήξης του τρίτου δεκαλέπτου τα ινία του παιχνιδιού μεταφέρθηκαν στην ΧΑΝΘ που βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 56-54 κάνοντας το δικό της επιμέρους σκορ ….30-16…κάλυψε την διαφορά των 12 πόντων που έχανε στο ημίχρονο και πέρασε και με 2….πόντους! Την τελευταία όμως λέξη στο παιχνίδι την είχαν οι παίκτες του Αγρινίου…. περιόρισαν τους αντιπάλους τους στους 12 πόντους και πέτυχαν 26 για να καθαρίσουν το παιχνίδι και να πάρουν μαζί τους στο Αγρίνιο αυτό το σπουδαίο διπλό που τους σταθεροποιεί στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας μία νίκη πίσω από το Ανατόλια. Για τους ηττημένους ο Χονδρόπουλος με 15, Πέτροβίτς 14 και ο Γεωργάκης με 13 ξεχώρισαν!!! 



 Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα παρέμεινε η ομάδα του Ανατόλια, αφού κέρδισε δύσκολα την ομάδα των Μαχητών Πειραματικού με 76-71. Οι Μαχητές χωρίς τον Στόλη που έκανε επέμβαση στο γόνατο και τον Καραγιαννίδη που τραυματίστηκε την προηγούμενη του αγώνα έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι 13-10 και μένοντας πίσω στο ημίχρονο με 33-34 έδειχναν με την απόδοση τους ότι μπορούν να φτάσουν σε ένα σπουδαίο διπλό!!! Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι καθόλη την διάρκεια του …. αλλά ένα ξέσπασμα των Μαχητών στην αρχή του Τέταρτου δεκαλέπτου τους βρήκε μπροστά στο σκορ με 57-63…. 6.11 πριν από την λήξη του παιχνιδιού αλλά δεν κατάφεραν να κρατήσουν την διαφορά ….αφού η έμπειρη ομάδα του Ανατόλια με σωστές επιλογές στην επίθεση και με δυνατή άμυνα ανέτρεψε την κατάσταση και κάνοντας ένα επιμέρους 19-8 κέρδισε το παιχνίδι. Για τους νικητές ο Μπρόζος με 24 και ο Ξενιτίδης με 13 ήταν οι κορυφαίοι….και από την ομάδα των Μαχητών ο Μαυρίδης με 17, ο Δήμας με 15 και ο Μητσάκης με 14. 



Την νίκη πανηγύρισε και η Ελευθερούπολη , η οποία επικράτησε των Φαρσάλων με 83-69. Αυτή ήταν η 6η σερί νίκη για τους παίκτες της Ελευθερούπολης που τους φέρνει στην Τρίτη θέση της βαθμολογίας. Οι νικητές έχοντας σε καλή μέρα τον Στυλίδη με 24 πόντους προηγήθηκαν στην πρώτη περίοδο με 29-13. Οι Θεσσαλοί όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη στο παιχνίδι…. μείωσαν στο ημίχρονο στους 8 πόντους 49-41 και το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου τους βρήκε πίσω με 6 πόντους 63-57. Η Ελευθερούπολη στο τέταρτο δεκάλεπτο ήταν πιο συγκεντρωμένη και πήρε την Νίκη….αυτή ήταν η 4η συνεχόμενη ήττα για τα Φάρσαλα που βλέπουν το επόμενο αναβληθέν παιχνίδι με την ΧΑΝΘ ως ζωής και θανάτου!!! Για τους νικητές ξεχώρισαν ο Στυλίδης με 24 και ο Σταμπουλής με 14…για τους Θεσσαλούς για μια ακόμη φορά ο Γκιουλέκας με 17..ενώ τον ακολούθησαν ο Λεπενιώτης με 16 και ο Αναγνωστόπουλος με 14. 





Την εκπληκτική του πορεία συνεχίζει και ο Φίλιππος Βέροιας που έφτασε τις 4εις σερί νίκες…αυτή την φορά έφυγε με το διπλό επί της Γέφυρας με 71-68. Ο Φίλιππος ήταν από την αρχή μπροστά στο σκορ με 16-13 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου και 36-32 στο ημίχρονο…με μπροστάρηδες τους Κοθρά , Καντάρκο και Βάλλιο έφτασαν την διαφορά στους 19 πόντους στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου….σε εκείνη την στιγμή ξεκίνησε η αντεπίθεση της Γέφυρας ….που ροκάνισε την διαφορά στους 3εις πόντους και το παιχνίδι κρίθηκε στο τέλος σε ένα τρίποντο που πέτυχε παίκτης των γηπεδούχων και θα έστελνε το παιχνίδι στην παράταση …αλλά δεν το μέτρησαν οι διαιτητές γιατί το θεώρησαν εκπρόθεσμο!!! Κοτσάνος με 16 πόντους και Ζιάκας με 15 ξεχώρισαν για την ομάδα του Αλμπάνη….ενώ Κοθράς με 18, Καντάρκος με 13, Βάλλιος και Σουτζόπουλος με 10 ήταν σε καλύτερη μέρα για την ομάδα του Γκίμα!!! 




Ο Ερμής Λαγκαδά σε ένα παιχνίδι που ήταν ντέρμπι σε όλη την διάρκεια του και οι ομάδες δεν μπορούσαν να ξεκολλήσουν στο σκορ……επιβλήθηκε της Νίκης Βόλου με 79-73, στο ντεμπούτο του Γιασσάρη στο πάγκο της Νίκης Βόλου. Αυτή η ήττα ήταν για τους Θεσσαλούς η 5η σερί και το παιχνίδι της επόμενης Κυριακής με την Χαλκηδόνα φαντάζει τελικός για την συνέχεια του πρωταθλήματος!!! Η ομάδα του Ερμή ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι προηγούμενη στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με 27-21. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η αντεπίθεση της Νίκης με μπροστάρη τον Φρουσκλιά την έφερε μπροστά στο σκορ στο ημίχρονο με 43-41 αλλά και στο τέλος της τρίτης περιόδου με 57-56. Το παιχνίδι κρίθηκε στο τέλος αφού 1 λεπτό πριν από την λήξη του, οι ομάδες ήταν ισόπαλες με 73-73….με τελικό νικητή την ομάδα του Ερμή, αφού κάποια λάθη των φιλοξενούμενων και η ευστοχία στις βολές για τους γηπεδούχους έγειραν την πλάστιγγα στην πλευρά του Ερμή. Για τους νικητές Γκαμούρας με 22 πόντους και Μάρουσιτς 26 πόντους ξεχώρισαν, ενώ για την Νίκη Βόλου ο Φρουσκλιάς με 29 και Τασιούδης με 10. 




Η Χαλκηδόνα μετά το διπλό που έκανε στην Κέρκυρα και με την ψυχολογία στα ύψη…υποδέχθηκε τον Μακεδονικό που και αυτός με την σειρά του είχε υποχρεώσει σε ήττα την προηγούμενη αγωνιστική τον Ερμή Λαγκαδά….σε ένα παιχνίδι που φάνταζε ντέρμπι…..αλλά λόγω της απόδοσης της Χαλκηδόνας δεν εξελίχθηκε. Η ομάδα του Μακεδονικού ξεκίνησε το παιχνίδι δυνατά προηγούμενη με 15-4 αλλά ένα σερί 9-0 από την Χαλκηδόνα έφερε το παιχνίδι σχεδόν στα ίσα …15-13 υπέρ του Μακεδονικού στο τέλος της πρώτης περιόδου. Η απόδοση της Χαλκηδόνα συνεχώς ανέβαινε και με ένα επιμέρους σκορ 20-5 την βρήκε προηγούμενη 33-20 στην ανάπαυλα του ημιχρόνου….Οι παίκτες της Χαλκηδόνας δεν έριξαν την απόδοση τους ούτε στην Τρίτη περίοδο και έφτασαν να προηγούνται με 23 πόντους των αντιπάλων τους στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου με 57-34……για να λήξει το παιχνίδι 68-48!!! Πρώτα βιολιά για την Χαλκηδόνα οι Δελίδης 16, Τσακαλέρης και Σικαλίδης με 11. Για τον Μακεδονικό κορυφαίος ο Χαλάτσης με 18. 



Μεγάλη εκτός έδρας νίκη στις Σέρρες για το Στρατώνι που επιβλήθηκε των Ικάρων με 77-67. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε υπέρ των Ικάρων με 20-17. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα του Μύθου παίζοντας δυνατά …..έκανε ένα επιμέρους σκορ 27-13 και βρέθηκε στο ημίχρονο να κερδίζει 44-33. Η αντεπίθεση της ομάδας του Σίσκου στο τρίτο δεκάλεπτο έφερε καρπούς και μείωση του σκορ στο 56-59 με την λήξη της περιόδου. Αλλά η αντεπίθεση των Ικάρων ήταν μέχρι εκεί καθώς 7 λεπτά πριν την λήξη του παιχνιδιού ο Κακιούζης απεβλήθη από τον αγώνα με 5 φάουλ και η ομάδα του Στρατωνίου κατάφερε με ένα επιμέρους σκορ 10-2 να φτάσει την διαφορά στους 11 πόντους καθώς μια τελευταία προσπάθεια των γηπεδούχων δεν είχε αποτέλεσμα με συνέπεια την νίκη του Στρατωνίου με 77-67. Για τους νικητές Μπουρδάνος 20, Δασκαλόπουλος 18, Μπέγος 14…οι κορυφαίοι, για τους ηττημένους Καραμπέκης και Φώτογλου με 13. 


Τέσσερις σερί νίκες μετράει Έσπερος Λαμίας του Σοφογιάννη αφού κέρδισε εντός έδρας τον Φαίακα με 69-63. Ο Φαίακας μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε στο τέλος της πρώτης περιόδου να είναι μπροστά στο σκορ με 19-12. Στην συνέχεια οι παίκτες του Εσπέρου με αντεπίθεση….ροκάνισε την διαφορά και το ημίχρονο βρήκε την ομάδα της Λαμίας να υπολείπετε 2 πόντων της αντίστοιχης από την Κέρκυρα με 37-35. Η απόδοση του Εσπέρου συνέχιζε να ανεβαίνει και στο τρίτο δεκάλεπτο με ένα επιμέρους σκορ 27-11 κατάφερε να πάρει διαφορά 14 πόντων στην λήξη του τρίτου δεκαλέπτου με 62-48 για να ολοκληρωθεί ο αγώνας με νίκη για την ομάδα της Λαμίας με 69-63 ….που είχε σε τρομερή μέρα τον Κατσαρέ 23 πόντους και δεκάδες ασίστ ενώ για την ομάδα της Κέρκυρας ο Πεταλωτής με 23 πάλεψε για την ανατροπή του αποτελέσματος!!! 


Η επόμενη αγωνιστική (14η, 20/1): Φίλιππος Βέροιας – ΧΑΝΘ Γέφυρα – Ικαροι Σερρών Αγρίνιο – Ελευθερούπολη Φάρσαλα – Ανατόλια Μαχητές Πειραματικού Πεύκων – Ερμής Λαγκαδά Νίκη Βόλου – Χαλκηδόνα Μακεδονικός – Εσπερος Λαμίας Φαίακας Κέρκυρας – Στρατώνι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου