Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Ανασκόπηση αναβολών Β Εθνική Βορράς




Άλλη μια εντός έδρας νίκη πρόσθεσε ο Φίλιππός Βέροιας με αντίπαλο τους Ικάρους Σερρών με 65-53. Οι Ίκαροι μπήκαν δυνατά στην αρχή του παιχνιδιού και πήραν προβάδισμα στο σκορ, η ομάδα όμως  του Γκίμα ισοφάρισε και πέρασε μπροστά στο σκορ για να τελειώσει το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενη με 18-15. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσης τους στην άμυνα και πήρα διαφορά 10 πόντων. Σε εκείνο το σημείο ξεκίνησε η αντεπίθεση της ομάδας από τις Σέρρες και οι παίκτες της  κατάφεραν να μειώσουν και να πάνε στα αποδυτήρια με διαφορά 6 πόντων, 36-30 υπέρ των γηπεδούχων. Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με πίεση από τους Ικάρους που μείωσαν και άλλο την διαφορά αλλά ένα ξέσπασμα του Φίλιππου τους έδωσε προβάδισμα 9 πόντων με την λήξη του δεκαλέπτου. Στο Τέταρτο δεκάλεπτο οι Βεροιώτες έλεγξαν το παιχνίδι και συντήρησαν την διαφορά που προηγούνταν για να τελειώσει το παιχνίδι υπέρ τους με 65-53. Για τους νικητές πρώτοι σκόρερ ο Κοθράς με 22 πόντους και ο Παραπούρας με 15 πόντους, ενώ για τους φιλοξενούμενους ο Καραμπέκης με 14.



Σπουδαίο διπλό από την ομάδα της Ελευθερούπολης μέσα στα Πεύκα με αντίπαλο τους Μαχητές με 69-60. Η ομάδα της Ελευθερούπολης κατάφερε να αποδράσει με το διπλό από την έδρα των Μαχητών αφού είχε σε σπουδαία μέρα τους Στυλίδη με 19 πόντους και Σταμπουλή με 18 πόντους, σε ένα παιχνίδι που από την αρχή ήταν ντέρμπι και καμία ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ, πράγμα που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού,  με καλή άμυνα και ευστοχία στην επίθεση  έφυγαν με  το διπλό που τους εδραιώνει στην Τρίτη θέση της βαθμολογίας και εάν κερδίσουν το επόμενο εκτός έδρας παιχνίδι στο Αγρίνιο με την ομώνυμη ομάδα, τους βάζει για τα καλά στο παιχνίδι της διεκδίκηση της ανόδου. Από τους ηττημένους ο Δήμας πέτυχε 23 πόντους.



Την ήττα εντός έδρας γνώρισε ο ΓΣ Φαρσάλων από την ομάδα της ΧΑΝΘ με 84-74. Το παιχνίδι ξεκίνησε καλά για τους Θεσσαλούς που πήραν τα ινία στο σκορ αλλά γρήγορα η ομάδα του Ζαφειρούδη  με ένα σερί πέρασε μπροστά σκορ. Στην συνέχεια η ομάδα των Φαρσάλων ισορρόπησε ισοφάρισε σε 13-13 και 16-16 για να ολοκληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο 19-16 υπέρ της ΧΑΝΘ. Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν αμφίρροπο και καμία ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ, όμως το σφύριγμα της λήξης για το ημίχρονο βρήκε την ομάδα των Φαρσάλων μπροστά με 35-33. Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν επίσης αμφίρροπο και το σκορ  να πηγαίνει πόντο-πόντο αλλά ένα ξέσπασμα από την ομάδα της ΧΑΝΘ στο τέλος του δεκαλέπτου την έφερε οδηγό στο παιχνίδι με 56-51. Στο τέταρτο δεκάλεπτο η ομάδα της ΧΑΝΘ ανέβασε στροφές στην απόδοση της και κατάφερε να πάρει διαφορά 14 πόντων στα μέσα της περιόδου, σε εκείνο το σημείο η ομάδα των Φαρσάλων αντέδρασε μείωσε στο σκορ αλλά η ευστοχία των παικτών της ΧΑΝΘ επανάφερε την διαφορά στους 10 πόντους για να λήξει το παιχνίδι 84-74 υπέρ των φιλοξενούμενων. Για το συγκρότημα του Ζαφειρούδη πρώτοι σκόρερ οι Πέτροβιτς, Δεληγεώργης με 17 πόντους και ο Γιωργάκης με 15, για τους ηττημένους πρώτος σκόρερ ο Γκιουλέκας με 17 και ο Λεπενιώτης με 16.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου