Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 14ης Αγωνιστικής Β Εθνική Βορρά






Συνέχισε με νίκη το πρωτάθλημα της Β Εθνικής, η ομάδα του Φίλιππου Βέροιας με αντίπαλο την ΧΑΝΘ στο ΔΑΚ Βικέλας με 65-61. Η ΧΑΝΘ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε στο σκορ με 16-9 αλλά μετά από ταιμ άουτ του Γκίμα, οι γηπεδούχοι  πέρασαν μπροστά στο σκορ για να λήξει η πρώτη περίοδος με 22-20 υπέρ τους. Το δεύτερο δεκάλεπτο εξελίχθηκε αμφίρροπα χωρίς καμία από τις δύο ομάδες να μπορεί να ξεφύγει στο σκορ, αλλά λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου η ομάδα του Ζαφειρούδη πέρασε μπροστά στο σκορ με 37-34. Με την έναρξη της τρίτης περιόδου  οι φιλοξενούμενοι έκτισαν μια μικρή διαφορά αλλά οι παίκτες του Γκίμα με δυνατή άμυνα  μείωσαν  και κατάφεραν να περάσουν μπροστά στο σκορ για να λήξει η Τρίτη περίοδος με 52-49 υπέρ τους. Στα μέσα της τέταρτη περίοδος ο Φίλιππος πήρε μια διαφορά 3-4 πόντων την οποία διατήρησε μέχρι το τέλος του παιχνιδιού.  Αυτή ήταν η 6η σερί νίκη για την ομάδα του Φιλίππου που είχε σε μεγάλη μέρα τον Κοθρά με 31 πόντους και 7 τρίποντα και συμπαραστάτη του τον Σουτζόπουλο που πέτυχε 18 πόντους, για τους ηττημένους ο Γιωργάκης με 14 και ο Ζαφειρούδης με 15 ήταν οι κορυφαίοι.



 Στην παράταση κρίθηκε το παιχνίδι μεταξύ της Γέφυρας και των Ικάρων  αφού η ομάδα του Αλμπάνη κατάφερε να κερδίσει την ομάδα του Σίσκου με 69-66. Η πρώτη περίοδος έληξε υπέρ της Γέφυρας με 19-14 αλλά ένα επιμέρους 19-12 από τους Ικάρους τους βρήκε στην ανάπαυλα μπροστά με 33-31. Στο τρίτο δεκάλεπτο οι ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ κλείνοντας το δεκάλεπτο με 51-50 υπέρ της Γέφυρας. Στην τέταρτη περίοδο οι Ίκαροι πήραν μια μικρή διαφορά στο σκορ αλλά οι παίκτες της Γέφυρας κατάφεραν να ισοφαρίσουν, να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση και να πάρουν την νίκη στο έξτρα πεντάλεπτο με κορυφαίο σκόρερ τον Κοτσάνο που πέτυχε 18 πόντους. Από τους ηττημένους που έφτασαν πολύ κοντά στην νίκη ο Δαλαγκόζης με 14.



 Το Αγρίνιο συνεχίζει να ακολουθεί την Ανατόλια στην κούρσα για την άνοδο στην Α2 αφού κέρδισε εντός έδρας την Ελευθερούπολη με 71-55. Στο πρώτο δεκάλεπτο η Ελευθερούπολη μπήκε δυνατά και προηγήθηκε στο σκορ αλλά το Αγρίνιο αντέδρασε για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με 19-17. Στο δεύτερο δεκάλεπτο το Αγρίνιο προηγήθηκε με 8 πόντους και παρά την προσπάθεια της Ελευθερούπολης να μειώσει το σκορ, έκλεισε το ημίχρονο με 36-29 υπέρ των γηπεδούχων. Στο τρίτο όμως δεκάλεπτο με αντεπίθεση διαρκείας οι φιλοξενούμενοι μείωσαν μέχρι και τον πόντο αλλά με ένα ξέσπασμα των γηπεδούχων, η διαφορά έφτασε σε διψήφια νούμερα, την οποία συντήρησαν και έφτασαν σε μια σπουδαία νίκη. Το Αγρίνιο είχε πλουραλισμό στην επίθεση με 5 παίκτες να πετυχαίνουν πάνω από 10 πόντους.





Στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα συνεχίζει να βρίσκετε για μία ακόμη εβδομάδα το Ανατόλια, αφού πέρασε από τα Φάρσαλα νικώντας την ομώνυμη ομάδα με 83-76. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο για να λήξει η πρώτη περίοδος με 19-14 υπέρ του Ανατόλια. Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν μια διαφορά μέχρι και 19 πόντους αλλά σε εκείνο το σημείο τα Φάρσαλα κατάφεραν να μειώσουν το σκορ για να λήξει το πρώτο ημίχρονο με τους Θεσσαλονικείς μπροστά με 45-33. Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Θεσσαλοί μπήκαν δυνατά και συνέχισαν να ροκανίζουν την εις βάρος τους διαφορά φτάνοντας την ακόμη και στο καλάθι με την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου σε 56-58.
Οι παίκτες του Ανατόλια κατάφεραν να πάρουν μια μικρή διαφορά στο σκορ στο τέταρτο δεκάλεπτο την οποία κατάφεραν να κρατήσουν παρά την αντεπίθεση της ομάδας των Φαρσάλων, για να πάρουν τελικά την νίκη με 83-76. Ο Γκαϊτατζής  είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων με κορυφαίο τον Αμπατζά, που σημείωσε 17 πόντους ενώ για την ομάδα του Φόρου πρώτος σκόρερ ήταν ο Λεπενιώτης με 16.




Σπουδαίο διπλό για τον Ερμή Λαγκαδά στα Πεύκα που επιβλήθηκε των Μαχητών με 68-66. Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν τρομερό για τους Μαχητές αφού τους βρήκε μπροστά στο σκορ με 27-19. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα του Αγγέλη με δυνατή άμυνα και σωστές επιλογές στην επίθεση έκανε ένα επιμέρους σκορ 15-6, πέρασε μπροστά στο σκορ και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 34-33. Στο τρίτο δεκάλεπτο το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο αλλά ο Ερμής πήρε ένα μικρό  προβάδισμα για να λήξει το δεκάλεπτο προηγούμενος με 52-48. Το παιχνίδι εξελίχθηκε αμφίρροπα και στο τέταρτο δεκάλεπτο με το Ερμή να παίρνει το παιχνίδι στο τέλος με 68-66 με κορυφαίο παίκτη τον Μάρουσιτς που πέτυχε 21 πόντους, ενώ για τους Μαχητές πρώτος σκόρερ ήταν ο Βογιατζής με 18.





Επιστροφή στις νίκες για την Νίκη Βόλου που κατάφερε να κερδίσει την Χαλκηδόνα με 68-64. Η ομάδα του Γιάσαρη μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 8-2 αλλά η ομάδα της Χαλκηδόνα με αντεπίθεση κατάφερε να μειώσει το σκορ για να λήξει η πρώτη περίοδος με 16-15  υπέρ της Νίκης. Η Χαλκηδόνα  στην αρχή του δεύτερου δεκάλεπτου πέρασε  μπροστά στο σκορ  και έφτασε να προηγείται με 25-17, η Νίκη με ένα σερί 6-0 μείωσε στο 23-25 για να τελειώσει το δεκάλεπτο με 32-34 με τρίποντη βόμβα του Φρουσκλιά. Το παιχνίδι στο τρίτο δεκάλεπτο  εξελίχθηκε σε θρίλερ με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να ξεφύγουν στο σκορ και να ολοκληρώνετε με 43-41 υπέρ της Νίκης. Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ αλλά ένα ξέσπασμα των παικτών της Νίκης 3 λεπτά πριν από την λήξη του παιχνιδιού έστειλαν την διαφορά στους 9 πόντους υπέρ των γηπεδούχων 64-55. Στο τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού κάποιες λάθος επιλογές από τους παίκτες της Νίκης, έβαλαν ξανά στο παιχνίδι την Χαλκηδόνα που με ένα σερί 6-0 έφτασε να κάνει το παιχνίδι πάλι ντέρμπι  64-61 και 66-64  με ένα τρίποντο. Αλλά η κόρνα της λήξης του παιχνιδιού βρήκε νικητές τους γηπεδούχους με 68-64, με κορυφαίους παίκτες τους Κουτίνα με 15 πόντους, Φρουσκλία και Τάσσο με 13 πόντους. Για τους ηττημένους ο Σικαλίδης με 20 πόντους και οι Μυλωνίδης, Δελίδης  με 12 πόντους ήταν οι πρώτοι σκόρερ.





Το σερί των τεσσάρων συνεχόμενων νικών που είχε ο Έσπερος Λαμίας κατάφερε να σπάσει ο Μακεδονικός, σε ένα παιχνίδι που στα δύο πρώτα δεκάλεπτα οι Θεσσαλονικείς ήταν πίσω στο σκορ με 18-15 και 38-33 στο ημίχρονο. Με μπροστάρηδες όμως τους Ουλουσίδη με 17 πόντους, Κουντουράτζογλου 15 και Τσινόπουλο με 13,  η ομάδα του Καραμουσαλίδη ισοφάρισε στο τέλος της τρίτης περιόδου 50-50 και με ένα επιμέρους σκορ 21-15 στην τελευταία περίοδο  πήρε την πολύτιμη νίκη. Για την ομάδα της Λαμίας πρώτος σκόρερ ο Παπαργυρόπουλος με 25 πόντους. 





Νίκη μετά από πολύ καιρό για τον Φαίακα που επιβλήθηκε στην Κέρκυρα του Στρατωνίου με 71-64. Οι νησιώτες κατάφεραν να μπουν δυνατά στο παιχνίδι και να πάρουν διαφορά 14 πόντων με την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Το Στρατώνι στο δεύτερο δεκάλεπτο ροκάνισε λίγο την διαφορά και το ημίχρονο βρήκε την ομάδα του Κοντογιάννη προηγούμενη με 38-31. Στην συνέχεια του παιχνιδιού ο Φαίακας διατήρησε την διαφορά και το προβάδισμα στο σκορ και με κορυφαίους τους Πεταλωτή και Σιώπη που σημείωσαν 16 πόντους,  πήρε την νίκη και έσπασε το σερί των πέντε συνεχόμενων ηττών. Από το Στρατώνι ξεχώρισε ο Φλιάτης με 19 πόντους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου