Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 15ης Αγωνιστικής Β Εθνική Βορρά



Νίκη μετά από πολύ καιρό για την ομάδα των Ικάρων που επικράτησαν στις Σέρρες  του Φαίακα  Κέρκυρας με 72-58. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά με καλή άμυνα και σωστές επιλογές στην επίθεση, πήραν προβάδισμα στο σκορ με 19-11 με την ολοκλήρωση της περιόδου. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα του Φαίακα ανασυντάχθηκε και κατάφερε να μειώσει το σκορ στους 5 πόντους , αλλά οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις και το ημίχρονο έληξε 33-22 υπέρ τους. Στην Τρίτη περίοδο οι παίκτες του Σίσκου ανέβασαν την απόδοση τους και έφτασαν την διαφορά στους 15 πόντους με την λήξη της περιόδου. Στην τελευταία περίοδο οι παίκτες του Κοντογιάννη έκαναν μια προσπάθεια να μειώσουν το σκορ αλλά δεν τα κατάφεραν και τελικά ο ήχος της λήξης του παιχνιδιού βρήκε νικητές τους Ικάρους με 72-58. Πρώτος σκόρερ για τους γηπεδούχους  ο Κακίουζης με 26 πόντους και για τους ηττημένους  ο Περούλης με 15.



 Τεράστιο διπλό με ανατροπή πέτυχε η Γέφυρα εναντίον της ΧΑΝΘ. Η ομάδα του Αλμπάνη αν και βρέθηκε πίσω μέχρι και 23 πόντους κατάφερε να πάρει την νίκη με 67-65. Στο πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα της ΧΑΝΘ μπήκε δυνατά και κατάφερε να προηγείται με 12 πόντους 22-10 με την λήξη της πρώτης περιόδου. Το ίδιο σκηνικό για την ομάδα της ΧΑΝΘ και στο δεύτερο δεκάλεπτο για να λήξει το ημίχρονο με την ομάδα του Ζαφειρούδη μπροστά στο σκορ με 39-25. Μετά την ανάπαυλα όμως οι αθλητές της Γέφυρας μπήκαν πιο αποφασισμένοι, ροκανίζοντας την διαφορά στους 7 πόντους 54-47 με την λήξη της τρίτης περιόδου. Η Γέφυρα συνέχισε να ροκανίζει την διαφορά και στο τέταρτο δεκάλεπτο με αποτέλεσμα να περάσει μπροστά στο σκορ και τελικά να κερδίσει με 67-65,  κάνοντας ένα επιμέρους σκορ 20-11 στην τελευταία περίοδο. Για τους φιλοξενούμενους πρώτοι σκόρερ οι Αποστολίδης με 25 πόντους, Ζιάκας και Κοτσάνος με 12 πόντους. Οι γηπεδούχοι είχαν σε καλή μέρα τους Χονδρόπουλο με 19 πόντους και τον Πέτροβιτς με 18.


 Στην Τρίτη θέση της βαθμολογία συνεχίζει η Ελευθερούπολη επικρατώντας του Φιλίππου Βέροιας με το ευρύ 80-58. Το παιχνίδι ξεκίνησε καλά για την ομάδα του Γκίμα αφού προηγήθηκε με 21-19 με την λήξη της πρώτης περιόδου. Στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως η Ελευθερούπολη πήρε κεφάλι στο σκορ με 43-37 με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Μετά την ανάπαυλα η Ελευθερούπολη ανέβασε ρυθμό και πήρε διαφορά 18 πόντων 68-50 στο 30΄του παιχνιδιού. Η ομάδα του Παπαδόπουλου διατήρησε την διαφορά στο σκορ και χωρίς να απειληθεί πήρε την νίκη με 80-58. Από τους γηπεδούχους πρώτος σκόρερ ο Σταμπουλής με 16 πόντους και για τους φιλοξενούμενους ο Κοθράς με 20 πόντους.


 Ακόμη πιο κοντά στην Α2 βρίσκετε με την λήξη του πρώτου γύρου η ομάδα του Ανατόλια αφού κέρδισε το δεύτερο της βαθμολογίας Αγρίνιο με 87-72. Η ομάδα του Γκαϊτατζή μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 23-14 στο πρώτο δεκάλεπτο. Η διαφορά στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν άλλαξε και το Ανατόλια πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενο  με 41-32. Στο τρίτο δεκάλεπτο το Ανατόλια ανέβασε στροφές και έφτασε την διαφορά στους 18 πόντους, 68-50 με την λήξη της περιόδου. Στην τέταρτη περίοδο το Ανατόλια διατήρησε την διαφορά στο σκορ και δεν απειλήθηκε από τον αντίπαλο του, για το τελικό αποτέλεσμα 87-72. Για τους νικητές ο Καραποστόλου με 30 πόντους ξεχώρισε με συμπαραστάτη τον Μπρόζο που σημείωσε 16 πόντους. Για τους ηττημένους πρώτος σκόρερ ο Σαρρής με 15 πόντους.



Επαναφορά στα θετικά αποτελέσματα για τα Φάρσαλα που πέτυχαν σπουδαία εκτός έδρας νίκη στον Λαγκαδά, καταβάλλοντας την αντίσταση του Ερμή με 71-58. Από την αρχή του παιχνιδιού οι Θεσσαλοί πήραν προβάδισμα στο σκορ και δεν το έχασαν ποτέ με όπλο τους την καλή άμυνα και την ευστοχία τους από την γραμμή των 6.45 αφού πέτυχαν 11 συνολικά τρίποντα. Η ομάδα του Φόρου έκλεισε την πρώτη περίοδο προηγούμενη με 26-18 και το ημίχρονο με  39-31 παίζοντας καλή άμυνα και έχοντας σωστές επιλογές στην επίθεση. Στην Τρίτη περίοδο τα Φάρσαλα συνέχισαν την καλή τους απόδοση για να λήξει η περίοδος με 49-41 υπέρ τους, ενώ κατάφεραν στο τέταρτο δεκάλεπτο να πάρουν και διαφορά μέχρι 21 πόντους την οποία μείωσαν οι γηπεδούχοι για το τελικό 71-58. Γκιουλέκας με 19 πόντους πρώτος σκόρερ για τα Φάρσαλα ενώ για τον Ερμή πρώτος σκόρερ ο Μάρουσιτς με 13.
  



Σημαντική νίκη και για την ομάδα της Χαλκηδόνας που επικράτησε εντός έδρας των Μαχητών με 66-58. Από την αρχή του παιχνιδιού η ομάδα του Τέντσου πήρε το προβάδισμα στο παιχνίδι και η λήξη της πρώτης περιόδου την βρήκε μπροστά με 16-10. Στην δεύτερη περίοδο το προβάδισμα δεν ξέφυγε από τα χέρια των παικτών της Χαλκηδόνας και η ανάπαυλα τους βρήκε μπροστά στο σκορ με 30-25. Μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι συνέχισαν την καλή τους απόδοση  και αύξησαν την υπέρ τους διαφορά στους 8 πόντους 47-39 στο 30΄. Στην τελευταία περίοδο του παιχνιδιού η Χαλκηδόνα διατήρησε την υπέρ της διαφορά και πήρε την σπουδαία νίκη με 66-58. Για τους γηπεδούχους πρώτος σκόρερ ο Δελίδης με 18 πόντους. Για τους ηττημένους οι Μαυρίδης και Ελευθεριάδης με 13 πόντους.
 

 Επιστροφή στις νίκες για τον Έσπερο Λαμίας αφού επικράτησε δύσκολα της Νίκης Βόλου με 53-52,  σε ένα κακό παιχνίδι με πολλά λάθη και από τις δύο ομάδες. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με 13-9 και το ημίχρονο 24-18 υπέρ του Εσπέρου ενώ και στην Τρίτη περίοδο ο Έσπερος ήταν μπροστά στο σκορ με 39-35. Το παιχνίδι συνεχίστηκε πόντο πόντο και κρίθηκε στο τέλος  αφού 30΄΄ πριν την λήξη του παιχνιδιού το σκόρ ήταν ισόπαλο 48-48 και με τρίποντο του Φύκα πήγε στο 51-48, και 53-52 με βολές του Φρουσκλιά 8΄΄ πριν την λήξη με τελευταία επίθεση της Νίκης να γίνετε άστοχο σουτ. Για τους νικητές πρώτος σκόρερ ο Παπαργυρόπουλος με 16 πόντους και για τους ηττημένους ο Φρουσκλιάς με 23.



Νίκη και για το Στρατώνι επί του ουραγού Μακεδονικού με 63-54 στην Αρναία. Από το τζάμπολ του παιχνιδιού οι παίκτες του Μύθου πήρα κεφάλι στο σκορ, ολοκληρώνοντας  την πρώτη περίοδο προηγούμενη με 12 πόντους διαφορά 26-14. Η καλή απόδοση των παικτών του Στρατωνίου συνεχίστηκε και στην δεύτερη περίοδο που έληξε υπέρ τους με 40-28 ενώ κατάφεραν να συντηρήσουν την διαφορά και στο τρίτο και τέταρτο δεκάλεπτο για να λήξει το παιχνίδι με την υπέρ τους νίκη με 63-54. Μπουρδάνος με 18 πόντους πρώτος σκόρε για το Στρατώνι ενώ για τον Μακεδονικό ο Κουντουράτζογλου με 17.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου