Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Ανασκόπηση Β' Εθνική Βορράς 18η Αγωνιστική




Μεγάλο διπλό με 50-77 και τρομερή εμφάνιση για τους  Ίκαρους Σερρών μέσα στην έδρα της Ελευθερούπολης. Οι Σερραίοι ξεκίνησαν με πολύ δυνατή άμυνα και με σωστές επιλογές στην επίθεση και κατάφεραν στο πρώτο δεκάλεπτο να βρίσκονται μπροστά στο σκορ με 17 πόντους 3-20! Στην δεύτερη περίοδο η ομάδα του Σίσκου συνέχισε την δυνατή άμυνα, για να κλείσει το ημίχρονο με 31 πόντους υπέρ της (18-49). Μετά την ανάπαυλα οι παίκτες της Ελευθερούπολης δεν κατάφεραν να αντιδράσουν και οι Ίκαροι συντήρησαν την διαφορά στους 30 πόντους, 35-65 με την λήξη της περιόδου. Στην τέταρτη περίοδο το παιχνίδι δεν άλλαξε εικόνα και το ματς ολοκληρώθηκε με νίκη των φιλοξενούμενων 50-77. Για τους νικητές ο Κακιούζης με 29 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ, ενώ για τους ηττημένους ο Βοϊβατόπουλος σημείωσε 12 πόντους.


Νίκη για την Χαλκηδόνα 68-61 με αντίπαλο τον Φίλιππο Βέροιας. Η ομάδα του Φιλίππου ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και βρέθηκε στην λήξη του πρώτου δεκαλέπτου να προηγείται με 16-19. Στην δεύτερη περίοδο, η Χαλκηδόνα ανέβασε στροφές στην απόδοσή της, πέρασε μπροστά στο σκορ και πήγε στα αποδυτήρια με διαφορά 11 πόντων 42-31. Μετά την ανάπαυλα η ομάδα από την Βέροια προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά η ομάδα του Τέντσου έβρισκε λύσεις και διατήρησε το προβάδισμα στο σκορ για να ολοκληρωθεί η περίοδος με 59-46 υπέρ της. Στην τέταρτη περίοδο, οι γηπεδούχοι συντήρησαν τη διαφορά στο σκορ και κατάφεραν να πάρουν την νίκη με 68-61, παρά την προσπάθεια του Φίλιππου να γυρίσει το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Δελίδης με 18 πόντους, ενώ για τους ηττημένους ο Τσιακλάγκανος έγραψε 13 πόντους.


Τέταρτη συνεχόμενη ήττα για την ομάδα του Αγρινίου, αυτή την φορά από τον Έσπερο στην Λαμία με 65-72. Η ομάδα του Σοφογιάννη πήρε από την αρχή κεφάλι στο σκορ, για να λήξει η πρώτη περίοδος με 23-19 υπέρ της. Στην δεύτερη περίοδο, οι γηπεδούχοι διατήρησαν το προβάδισμα και πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 40-35. Μετά την ανάπαυλα η ομάδα του Εσπέρου κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ με 60-47 στο τέλος της τρίτης περιόδου και η λήξη του παιχνιδιού την βρήκε να πανηγυρίζει την σπουδαία νίκη με 72-65. Για τους νικητές πρώτος σκόρερ ήταν ο Παπαργυρόπουλος με 23 πόντους, ενώ για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Μήτσου με 18 πόντους.


Δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη για τον Μακεδονικό, αυτή την φορά με αντίπαλο την Νίκη Βόλου με 72-57. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο και πήραν προβάδισμα στο σκορ με 18-7 στην λήξη της περιόδου. Η Νίκη Βόλου δεν κατάφερε στην συνέχεια του παιχνιδιού να αντιδράσει και οι γηπεδούχοι με πολύ καλή άμυνα ανέβασαν την διαφορά στους 12 πόντους 34-22 στο 20΄, στους 14 πόντους στο 30΄, για να πάρουν με σχετική ευκολία την σπουδαία αυτή νίκη με 72-57. Για την ομάδα του Καραμουσαλίδη ξεχώρισαν οι Κουντουράτζογλου και Χατζίδης με 13 πόντους, ενώ οι Τσινόπουλος και Ουλουσίδης πρόσθεσαν από 12 πόντους. Για την ομάδα του Βόλου ο Φρουσκλιάς είχε 16 πόντους.


Επιστροφή στις νίκες για την ομάδα του Ερμή Λαγκαδά, που κατάφερε στο δεύτερο ημίχρονο να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Γέφυρας, κερδίζοντάς την με 84-63. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι στο πρώτο ημίχρονο, με την ομάδα του Λαγκαδά να έχει ένα μικρό προβάδισμα στο σκορ με 19-17 στο 10΄ και 37-35 στο 20΄. Μετά την ανάπαυλα, όμως, η ομάδα του Αγγέλη ανέβασε στροφές στην απόδοσή της, παίζοντας καλή άμυνα και οδηγώντας τους αντιπάλους της σε λάθη και πετυχαίνοντας εύστοχα σουτ από την περιφέρεια ξέφυγε με 11 πόντους στην λήξη της τρίτης περιόδου (60-49) και πήρε την νίκη με 84-63. Κορυφαίοι για τους γηπεδούχους ήταν οι Μάρουσιτς και Τσιρογιάννης με 16 πόντους και για τους φιλοξενούμενους οι Πουλιανίτης και Καραγιαννάκης που πέτυχαν από 12 πόντους.


Ντέρμπι στην Κέρκυρα με την ομάδα του Φαίακα να λυγίζει στο τέλος την αντίσταση της ομάδας των Μαχητών με 62-59 και να παίρνει βαθμολογική ανάσα για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Στο παιχνίδι καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ, αφού το πρώτο δεκάλεπτο έληξε 15-15, το ημίχρονο 29-30 και η τρίτη περίοδος 48-45. Το φινάλε της αναμέτρησης βρήκε νικήτρια την ομάδα του Γεωργίου με 62-59, με κορυφαίους τους Περούλη με 15 πόντους, Σπιτιέρης και Νεδέλκο με 14, ενώ για τους φιλοξενούμενους, που η ήττα αυτή ήταν η πρώτη μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Χατζηκυριακίδη, ξεχώρισε ο Μητσάκης με 15 πόντους.


Νίκη και για το Στρατώνι με 83-80 επί των  Φαρσάλων στο Κλειστό της Αρναίας. Τα Φάρσαλα προηγήθηκαν στην λήξη της πρώτης περιόδου με 18-23. Στην συνέχεια, όμως, το Στρατώνι κατάφερε να ισοφαρίσει στην λήξη του ημιχρόνου σε 44-44 και μετά την ανάπαυλα να πάρει διαφορά 10 πόντων, με ένα επιμέρους σκορ 24-14 στην λήξη του τρίτου δεκαλέπτου. Στην τέταρτη περίοδο, τα Φάρσαλα ροκάνισαν τη διαφορά των 10 πόντων και το παιχνίδι κρίθηκε στο τέλος με ένα καλάθι 2 πόντων του Δοξάκη, που έδωσε την νίκη στην ομάδα του με 83-80, αφού η τελευταία προσπάθεια των φιλοξενούμενων δεν βρήκε στόχο. Για τους νικητές, πρώτος σκόρερ ήταν ο Δοξάκης με 20 πόντους, ενώ για τους ηττημένους ο Γκιουλέκας σημείωσε 22 πόντους.


Ασταμάτητο για ένα ακόμη παιχνίδι το Ανατόλια επιβλήθηκε της ΧΑΝΘ, της μόνης ομάδας που έχει χάσει έως τώρα στην κατηγορία με 89-81 και  βλέπει πιο κοντά την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία, αφού υπολείπονται 12 αγωνιστικές και βρίσκετε 5 βαθμούς μπροστά από τους δεύτερους, Ελευθερούπολη και Αγρίνιο. Η ομάδα του Γκαϊτατζή πήρε κεφάλι στο σκορ από την πρώτη περίοδο του παιχνιδιού με 29-20, ενώ με ένα επιμέρους σκορ 22-12 στην δεύτερη περίοδο, έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με 19 πόντους 51-32. Στο τρίτο δεκάλεπτο, το Ανατόλια διατήρησε την διαφορά στο σκορ, για να λήξει η περίοδος με 78-54. Η τέταρτη περίοδος εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία για τους γηπεδούχους και το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν, με ένα επιμέρους σκορ 11-27, να μειώσουν τη διαφορά στους 8 πόντους 89-81 στην λήξη του παιχνιδιού. Στο παιχνίδι οι δύο ομάδες ευστόχησαν συνολικά σε 28 τρίποντα, με 14 εκατέρωθεν. Για τους νικητές, που είχαν 5 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, πρώτος σκόρερ ήταν ο Αμπατζάς με 22 πόντους, ενώ για τους ηττημένους ο Πέτροβιτς πέτυχε 24 πόντους.


 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου